Om klubben

Styrelsen

Ordförande: Karl-Ingen Arvidsson cia-arvidsson@hotmail.com

Sekreterare: Janne Larsson larsson5x@gmail.com

Kassör: Jan Karlsson 049549877@telia.com

Catarina Brorsson brorssoncatarina@gmail.com

Fredrik Dahlén fredrik.d@bredband.net

Olof Carlson olof.carlson@vimmerbytidning.se

Peter Fasth Lipetter@hotmail.com

Thorbjörn Svahn  thorbjorn.svahn@gmail.com


30 år har blivit en rik bildskatt!

Hultsfredsbygdens Fotoamatörer bildades den 29 oktober 1984 vid ett möte i Kaffestugan i Hultsfreds Hembygdspark. Ett händelserikt och omfattande föreningsarbete under mer än tre decennier gör att fotoklubben och dess medlemmar har en rik bildskatt och för ett viktigt kulturarv vidare. Bland de första fotoprojekten var när fotoklubben dokumenterade den första Fredsfestivalen i Hultsfred 1984 och SM-finalen i speedway i Målilla 1985.

Firade 30-årsjubileum

Fotoklubben firade sitt 30-årsjubileum den 3 januari 2015. Jubileumskommittén med Karl-Inge Arvidsson, Katarina Genberg och Jan Karlsson hade gjort ett fantastiskt jobb som utmynnade i ett mycket uppskattat event med god mat och dryck i Musikpaviljongen.

I en utställning på jubileumsfesten speglades klubbens historik och verksamhet genom åren. Ett härligt inslag var även Enn Joharis uppträdande där han framförde en egenkomponerad jubileumslåt som knöt an till fotoklubbens verksamhet genom åren. Det var även ett bild-Quis under kvällen.

Så började det

Året var 1984. Ett flertal fotointresserade personer bestämde sig för att bilda en lokal fotoklubb. Eftersom det var personer från olika delar av kommunen blev föreningens namn Hultsfredsbygdens Fotoamatörer. Allt fler medlemmar strömmade till och aktiviteterna tog fart. Snart fick föreningen en egen klubblokal i Gnöttlerum gamla skola. En lokal som medlemmarna själva iordningställde och anpassade för sin verksamhet med fotolabb och mörkrum med mera. En lokal som kom att väl förknippas med fotoklubbens aktiviteter under många år.

Aktiv klubb

Klubben var aktiv och arrangerade fotokurser, föreläsningar med välkända fotografer, bildvisningar och andra aktiviteter av skilda slag. Även fototävlingar engagerade många och här visade klubbens medlemmar vilka duktiga fotografer de var när Hultsfredsbygdens Fotoamatörer gång på gång vann 5-klubbstävlingar liksom andra fototävlingar.

Almanackan

Två aktiviteter som framför allt har präglat fotoklubbens verksamhet genom alla år är dels utgivningen av almanackan med gamla bilder från Hultsfred, dels fotografering och dokumentation av Hultsfredsfestivalen och arrangerandet av Rockfototävlingen. Fotoklubbens almanacka för 2016 är den 30:e i ordningen!

Minnesvärda fotoresor

Hultsfredsbygdens Fotoamatörer har genom åren medverkat på en rad olika evenemang lokalt, men också gjort fotoresor i närområdet och till mer fjärran resmål. Några exempel är Öland, bilkyrkogården Kyrkö mosse, Stockholm, Köpenhamn, skärgården i Loftahammar, Söderköping, Varberg, Norrköping m m.

Sedan 2006 gör klubben också en långresa varje år med stor uppslutning. Resan 2015 gick till Skiathos i den grekiska ö-världen och var den tionde i ordningen. Tidigare resmål har varit Lissabon, Rom, Istanbul, Malta, Krk, Prag, Budapest, Krakow och Riga.

40-talet medlemmar

Sedan 2003 har fotoklubben sin lokal i föreningshuset vid Knektagården i Hultsfred. Föreningen har idag ett 40-tal medlemmar och hälsar naturligtvis även nya medlemmar välkomna!